Asras och Lexis aktiviteter!

Alla inlägg under januari 2009

Av Bettina - 13 januari 2009 17:02

Dagen började med att vi mötte Klara för lydnadsträning och vi var riktigt strukturerade idag ; ) Vi körde en och en och hade koll på läget med vad vi skulle köra osv.

April går från klarhet till klarhet och har en mycket fin koncentration och kontakt för sin ålder!!


Asra är så skendräktig nu...hon ska bara ligga i sin bia hemma och mysa..ute letar hon mat där människobajs och annat äckel ligger högt på listan..URK..Inne har hon en tendens att sno mat så man får passa sig!


Hade inte så höga förväntingar på passet men det gick riktigt bra!

Körde fjärren, frittfölj, apportering samt rutan.

Är så glad för vi kunde köra flera lyckade försök av en tävlingsmässig ruta utan varken target eller hjälper så det går sakta men säkert framåt, man får bekräftelse att man kört på "rätt" sätt och det är skönt!!


Är nöjd med dagens träning!


Både Eva och Klara har tänkt att ställa sina småttingar här på vårkanten så vi riggade upp en utställningsring med hjälp av mina koner och jag dirigerade ekipagen i ringen!! Vi fick oss många skratt och det bästa var att båda hundarna skötte sig mycket bra! Tage fick även träna på att blir tittad i munnen och bli "klämd"på av en relativt okänd person ( Helena ), det gick över förväntan! Tack Helena för att du tog dig tid!!




Appropå utställning...här kommer länken jag lovat Klara och Eva..

http://www.skogsborg.net/skrackfilm/


Av Bettina - 11 januari 2009 16:20

Idag var vi ett stort gäng som tränade och vi fokuserade ganska mycket på grunder och på att slussa in 2 nya ekipage i gemenskapen!

De nya är Madde med sin turbo-berner och Stina med sin duracell-kelpie!


Vi började med en genomgång där Asra fick visa hur vissa moment skulle gå till. För grundövningarna fick Klara och April visa hur de tränar och där gick vi igenom kontakt, belöning och lite annant smått och gott.

Hundarna fick även träna på att enbart vara passiva och bara det är ganska svårt då vi tränade med mycket störning av lösa hundar som kom farande...det värsta jag vet..


Nåväl nykomlingarna var riktigt trevliga både mattar och hundar!!!


Avslutningsvis checkade jag av rutan med Asra och vi behövde bara göra ett försök, ett lyckat försök så det fick avsluta den här trevliga träningsdagen!


Vi tog som vanligt en gemensam prommis där vi skvallrar på ; ) och hundarna trivs i varandras sällskap!


Nu har förresten Klara fått infon om utställningarna så det är bara att anmäla, vi hänger med som support : )


Avslutade kvällen med prommis tillsammans med Eva och Tage!

Tage den lilla snöbollen är bara för go, en stabil hane som det inte finns det minsta ont i, mycket tack vare hans matte som gör ett strålande jobb!


// Betty




Av Bettina - 10 januari 2009 16:16

Började dagen med nybakta scones som var riktigt smaskiga!!

Sedan begav vi oss ut för att möta Eva och Tage, vi sågs i tanto och gick en liten sväng och skvallrade som vanligt ; )

Hade tänkt köra ett pass lydnad och började lite försiktigt med apporteringen men kort där efter blev vi avbruta av en drös med olika hundbekanta.

Vi la ner träningsplanerna och beslutade efter lite bus där Asra vart jagad av Sheila ( Schäfer blandning ) och April att bege oss på en skogstur i årsta istället.


Vi hade riktigt trevligt och tog de mest märkliga vägar och klättrade upp för berg så JAG känner i min egen kropp att vi har rört på oss och det är positivt, vi får tacka Helena som hela tiden valde dessa luriga vägar och intalade oss andra att " det här är bra för ryggen vet ni ; )

Hundarna har haft riktigt roligt och vi som höll ihop hela vägen var Jag med mina, Helena med russeln Arne, Lollo med April och Eva med Tage!

Vi var ett stort gäng och hundarna trivdes i varandras sällskap...vi var ute allt som allt i ( 5 ) timmar!!


Jag skulle då som vanligt försöka fota hela gänget men det gick inge vidare...Tage kan inte riktigt sitta still så länge och Arne hade bestämt sig för att göra annat...mina satt dock kvar men fick allt surare miner ; )

När jag kikar på korten nu i efterhand så ser man hur Robin blänger åt Tage :)

Tillslut fick Tage kopplet på och Robin fick bokstavligen hålla fast honom: )


Kanon prommis som resulterat i halvdöd matte och trööötta hundar!

Tack Gänget ; )


// Betty

Av Bettina - 9 januari 2009 16:11

Det var riktigt kanonväder idag så på morgonen körde vi ett lydnadspass bestående av frittfölj, vändningar på stället, apportering, inkallning med ställande samt hopp.


Det moment som trillskades var som vanligt inkallningen men nu körde jag bara 2 repetitioner sen la vi krutet på att köra " vanliga " inkallningen i en rasande fart, har glömt bort att köra den vanliga ett tag nu..


Hoppet strulade det med, nu ville hon inte hoppaut utan DK, men med Dk vart det riktigt snyggt..tror det berodde på att hon var ofokuserad just då, det var en del störning men det ska inte behöva strula...ska köra mer hopp i morrn.


Apporteringen satt som en smäck! Skulle det vart tävling hade jag vart skit nöjd!


Körde visst fjärren med och den var snygg, vill ha lite snabbare reaktioner ibland men i stort har vi gått framåt, ska köra lite mer imorrn.


Det blev även en skogsprommis med massa bus, solen sken och det var riktigt varmt!! Asra letade sork ute på fälten..med jordig nos bökar hon runt..sålänge hon inte tar nån sork är jag lugn!


Fick även ett mail av Steve där han skickad med en bild på brorsan ( Dustin ) han är så fin och mycket lik Asra så han får en plats i bloggen!


Nu ska vi ut och härja!!


// Betty

Av Bettina - 7 januari 2009 14:25

Ryggen känns betydligt bättre och solen strålar, kan inte bli bättre!

Idag tog jag med mig kameran för att knäppa lite kort i det fina vintervädret. Asra var busigare än vanligt så många av bilderna blev suddiga.. Lyckades fånga en rätt hyffsad bild när Asra och Robin busar, de hade verkerligen KUL idag!! Jösses vad de busade, är underbart att bara se på när de leker!



// Betty

Av Bettina - 6 januari 2009 17:07

Både igårkväll och idag har jag haft rejält ont i ryggen..har tack och lov voltaren och värmedyna hemma!

Det har inte blivit någon träning idag bortsett från en plattsliggning med Pepsi  " Pepp ". Pepsi satte sig dock upp efter nån minut..kan tillägga att Asra låg klockrent : )

Pepp är en pumi och vi kikade lite när Carina körde henne och det ser bra ut, håller tummarna för er nu den 25:e!


Vi gick en relativt lång prommis ändå, tur man kan ha sina lösa utan problem!

Hade planerat att ge hundarna sitt "årliga bad" idag men avstår nog det pga ryggen, har till och med köpt ett nytt hundshampo som ska lukta jordgubbe, tyvärr får de lukta hund ett par dagar till ; )


Nu har min systerdotter Aylin kommit hit på besök och hon tjatar om att vi ska titta på youtube, så nu ska hon och jag surfa runt!


// Betty

Av Bettina - 5 januari 2009 16:59

Tänkte först inte köra nån lydnad idag men kunde som vanligt inte hålla mig..

Började med apporteringen som faktiskt gick riktigt bra. Jag har börjat med externbelöning här samt enbart kört gripande och ingång till mig, inget kastande av apporten!

Jag lämnar Asra sittandes med apporten brevid henne, går ca 20meter och har targeten vid sidan om mig (jag fokuserar enbart på gripandet)

På apport tar hon apporten fint och kommer in med bra fart, avlämnadet har aldrig vart några problem utan hon håller apporten fint med snygg ingång och position.


Fjärren funkade riktigt bra och i och med att hon nu kan ståendet både framifrån och från sidan har jag lagt in det i fjärren.


Det bästa var att inkallning med ställandet har förbättrats av att vi börjat med "stå" i fjärren!!!! Hon fokuserar mer på stå nu än hon någonsin gjort!!

Nu börjar jag se ljuset i tunneln i detta moment!!


Annars körde vi "framåt" träning och vändningar på stället.

Körde även hopp sitt hopp som gick bra till viss del men ibland så kommer hon dock väldigt nära hindret vilket gör att när hon ska hoppa tillbaka blir det typ fyrfota hopp rakt upp i luften..måste klura lite på hur vi kan jobba vidare här...

Glömde konerna så rutan blir nästa pass.


Så till nästa pass:

RUTAN

apportering

inkallning med ställande


Sen mötte vi upp Lollo med busfrö och vi tränade lite kort med April men hon ville mest sitta fint och busa så vi körde på Aprils linje och tog hundarna på en sväng.

Riktigt roligt hade dom och jädrans vad den hunden har energi.

Avslutningsvis träffade vi Arne, en söt jackrussel!

4 timmar uthärdade vi i kylan idag!!

Nu dags för prommis nr 2!


// Betty


Av Bettina - 4 januari 2009 15:47

Började dagen med en lång frukost och sedan begav vi oss ut i kylan...

Det var rejält kallt när vi kom ut och jisses vad tomt det var på hundar!! Helt underbart men lite underligt samtidig..hundarna måste ju ut oavsett...

fast jag klagar inte : )

Vi började med att gå en uppvärmningsrunda som var riktigt behaglig för att sedan köra lite lydnad.


Vi körde apporteringen med extern belöning och det var lite segt.

Avslutade med att köra två tävlingsmässiga där den första var lite slarvig men den andra såg ut som jag ville!! Det är dit vi ska komma, gäller bara att Asra är med på noterna!


Körde fjärren och lilla skruttan har fått till ett snyggt stå, körde både från sidan och framifrån. Körde tvåans tävlingsmässiga och den var riktigt bra!

Är nöjd med fjärren som den såg ut idag.

Nästa pass ska vi köra rutan.

Har inte kört rutan på 1 vecka nu!


Körde en dold platts på 5 minuter i kylan med rejäl störning och hon låg så fint så.


Körde en hel del vändningar på stället och backa träning, här har vi en hel del att jobba på. Hon har en tendens att skutta och då hamnar hon snett.

Här har vi slarvat så nu blir det mer träning på de bitarna.

frittfölj gick mycket bra och hennes språngmarch var som vanligt bra ; )


Till nästa pass:

Rutan

apportering

inkallning med ställande..blää


Nåväl sedan mötte vi upp April för BUS!

Herrgud vad hon är kaxig den lilla korven ; ) Hon vill så gärna vara med och hon smyger och testar Asras tålamod lite då och då..en riktig tuffing och som jag sagt till Klara så är hon mycket lik en viss Bella i den åldern ; )

En lång sväng blev det idag på 3 timmar och jag passar på att lägga in en bild på April ( kaxfia ) som skäller surt på Robin och Bella!




Presentation


Träning med 2 rottweilers

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards