Asras och Lexis aktiviteter!

Alla inlägg under mars 2009

Av Bettina - 17 mars 2009 15:15

Blir så träningssugen nu när våren kommer!!


Nu har vi under ett par dagar haft klarblå himmel och man kan även skymta barmark!! Detta gör att min träningslust har kommit tillbaka med besked.


Vi har kört lite lydnad nu de senaste dagarna och det finns mycket att pilla på men det är så KUL!


Körde lite med Madde i söndags och då fick hon kommendera oss samt agera mottagare på budföringen, Asra gick riktigt bra!


I går körde vi ett långt pass lydnad på eftermiddagen och trots rediga pölar på marken så gick det riktigt bra!


I vårt trapphus har vi några mattor som är till för att torka av skorna på men dessa mattor är även ypperliga för att köra krypträning!! Idag avslutade jag prommisen med att köra krypträning med Asra och trots att vi inte kört kryp på bra länge så märks det att Asra har grunderna!!


Är bra sugen på att spåra nu så vi får se om det kan bli ett eller två till helgen, ska se om Sandra kan hjälpa oss lite på den fronten. Hon är vår spårguru...hennes Ninja har spårat som en gud sedan hon var typ 5månader gammal ; )


En tråkig sak är dock att det går LÖSS här i krokarna...ännu en anledning till att hålla borta kreti och pleti med sina hundar som far runt i parkerna...blir så trött på dessa lösa hundar! Idag var det ett flertal hundar som rastade sig själva i parken och förra veckan blev inte mindre än 2 hundägare bitna och fick uppsöka sjukhus...kan nämna att det inte rörde sig om raser som brukar figurera i media..SUCK!


// Betty

Av Bettina - 12 mars 2009 20:54

Blir ett kort inlägg idag!

Det är fortfarande vinterlandskap här så träningen ligger lite nere men bus i skogen hinns det med!



Asra tävlar med Jonte om vem som springer snabbast över fälten : )


// Betty

Av Bettina - 11 mars 2009 21:13

Snön har intagit stan till hundarnas glädje ; ) dock så ligger träningen nere ett par dagar...

Det är inte svårt att roa hundarna om man säger så, Asra har fullt upp kan man säga ; )




Eftermiddagen spenderades på Ikea och förutom lite tråkiga saker till hemmet så inhandlades ett stycke marsvin och 3 små rottor till hundarna.

Asra har kastat runt på detta marsvin sen vi kom hem ; ) Billigt och bra !!


Nu på kvällsprommisen så hann vi komma till tanto lagom till att värsta branden hade utbrutit på tantogården..kan inte finnas mycket kvar av det trähuset tyvärr...tror att alla stans brandbilar och polisbilar kom strax efter oss. Hoppas nu att ingen skadat sig i branden. Hundarna brydde sig inte om allt ståhej men på vägen tillbaka kom en ambulans tutandes och då satte  Asra och Robin igång med sin ylande kör...; ) En syn kan man lugnt säga! Måste definitivt försöka filma spektaklet någon gång, vore nåt att lägga ut på youtube : )


// Betty


Av Bettina - 8 mars 2009 16:15

Idag har vi haft sällskap av Aylin och det uppskattar hundarna mycket : )

Aylin har tjatat på mig att hon vill ha Robin, trots gårdagens "bajs incident " så vill hon fortfarande ha honom ; )

Idag har hon fått ha Robin helt för sig själv, hållt i kopplet och tränat med honom!! Hon kommer nog bli en riktig  hundfanatiker precis som sin moster!!


Medans Aylin tränade med Robin så körde jag lite med Asra, frittfölj, fjärren och apportering. Aylin fick även vara mottagare på budföringen.

En lyckad träning trots slask..

Avlutningsvis så tog vi en mysig prommis och sen blev det mer träning för min egen del!!


Snart är det dags för date med Tage!!


Här är en bild på Robin och Aylin!! Så söta : )


// Betty

Av Bettina - 7 mars 2009 16:32

Efter en lång sovmorgon begav vi oss till tanto för att möta Klara och Micke med April. Siktet var inställt på en riktig långis runt årstaviken och när vi kom hem nästan 4 timmar senare så kan jag säga att både jag och hundarna var riktigt trötta ; )


Nåväl vi knallade vidare över bron till årsta och hundarna sprang lösa och Asra fick sina vanliga fnatt i blåbärsrisen : )


Medans vi har det trevligt och snackar märker vi att hundarna inte är med oss...de har stannat ett par meter bakom och det jag ser är en stor grå sopsäck och min Robin har hela huvudet inanför sopsäcken!!

Vi blir då lite oroliga och jag ropar åt Robin som sticker fram sitt huvud och är helt orange om munnnen och forstsätter att slicka sig runt munnen med sin lika oranga tunga!! Då blir vi oroliga...vad fasen är det i denna sopsäck ??

Medans vi motar bort hundarna så är Klara den första att kika i sopsäcken.....jag hinner tänka att hopppas det inte är något giftigt och tänk om det ligger några likdelar i säcken...då hör man Klaras skriik och förstår att det är något riktigt äckelpeckel!! BAJS!!!! hör jag sedan, det är en låda med bajskorvar i!!! Micke måste då även han kika i säcken och nu börjar det stinka...man blir nästan tårögd samtidigt som man ska hålla bort 3 sugna hundar..Micke hade inte långt till att kräkas och även jag skymtade hur det såg ut, en låda med bajskorvar i ( männsikobajs! )


Hur sjuk kan man vara som lämnar sånt här i skogen???

Vi var helt förstörda resten av promenaden och det kommer ta låång tid att komma över detta måste jag säga.


Som rubriken lyder så såg detta ut som currybajs och Robin har ätit av det!!


När vi kom hem fick han en rejäl tandborstning...men det känns som att han får behålla sina pussar för sig själv ett bra tag framöver ; )


Nu har jag skrivit av mig om detta och ska göra  mitt bästa för att komma över det !


Annars hade vi en MYCKET trevlig långis!


// Betty

Av Bettina - 6 mars 2009 12:09

Har precis kommit in efter en långis med Eva och Klara!

Idag fick det bli en prommis i tanto där hundarna bara fick vara hund!

Har inte tränat ett skvatt idag, vi har kört uppletande två dagar på raken och jag måste bara få berömma min underbara Robin!


Vi knallade ut  skogen för att värma upp innan uppletandet och hade gått i kanske 45 minuter när jag upptäcker att Bellas "Back on track" täcke hänger löst...kallar in henne och ser att remmen som ska gå under magen har lossnat...man står där mitt i skogen och ska leta efter en liten bit av ett svart tyg. Trodde att det var kört men tog av Bella täcket och lät Robin nosa på det och skickade sedan honom på leta, han sprang iväg och letade låångt ut och kom relativt snabbt tillbaka med delen som saknades : )

 Så jag fick prov på att Robin kan sitt uppletande när det gäller!!


Asra går framåt med stora steg i uppletandet, har inte kört så mycket med henne tidigare men nu ska vi försöka köra regelbundet igen!


Något pass lydnad blir det i helgen i allafall men jag vill ta det lugnt nu när det är så förbaskat halt! Vill inte ha några sträckningar Tack!


Det får bli träning för min egen del istället ; )

Ska faktiskt iväg alldeles strax men lägger in en bild på Asra som jag fick hjälp av Klara och Eva med, jag fotade, Eva lockade och pockade och Klara höll i kopplet ; ) Vilken syn det var, först skulle Eva ha hållt i kopplet men det orkade hon inte ( kanske ska ta med Eva till träningen någon dag  ; )


// Betty

Av Bettina - 3 mars 2009 21:38

Det har inte funnits mycket tid för att blogga de senaste dagarna men nu har jag lite tid över!

Gårdagen började med en riktig långis runt årstaviken, fick äntligen hänga med på Eva och Lars måndags prommis!

Lars har en dvärg schnauzer ( svart och ruffsig ) som heter Isak och när vi var på väg hemåt kunde man konstatera att Isak har fått en ny idol i min Robin. Hundarna hade riktigt kul och Asra blev jagad av de båda småttingarna Tage och Isak ( Robin höll dock koll på att de unga herrarna skötte sig ; )

Klara och april mötte senare upp oss på bron för att sällskapa till Tanto!

Jag har som en vana att alltid ta in mina hundar vid hundmöten, ganska direkt när vi kommer till tanto så kommer en dam med 2 små hundar ( tax-liknande) då tar jag som vanligt och kallar in mina, samt går en liten lov runt och har hundarna vid SIDAN! Då kommer ett glatt Tack så mycket från hundägaren samt så påpekar hon att hon är mycket imponerad av mina hundar och att jag har sån "pli" på dom : ) Sånt värmer!! Hon hinner dock inte säga mycket mer innan det far fram en okopplad lös pudel som far runt hennes hundar och fram till mina..vad säger man...


Resten av måndagen spenderades på strömsholm med en vän, många spända timmar men veterinären var riktigt bra och nu kan det bara bli bättre!!


Idag har det blivit 2 ordentliga skogs prommisar i ett riktigt winter wonderland landskap, jag försökte göra en snögubbe men det är lättare sagt än gjort när man har hundar som är " snögubbe marodörer ; ) " tänker inte ge mig på att göra en snögubbe igen sålänge hundarna är med..och kissnödiga blir de av allt snöätande..fast man slipper torka smutsiga magar!!


I morgon blir det uppletande och mer skogsprommis : )


Här kommer en bild på benknäckar gänget!! ( kolla Tages "Elvis" flin )

Presentation


Träning med 2 rottweilers

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards