Asras och Lexis aktiviteter!

Alla inlägg under februari 2009

Av Bettina - 6 februari 2009 14:38

Sitter här med en kopp kaffe och försöker tina efter dagens bravader : )

Efter en mysig morgon med lång frukost och gos i soffan så begav vi oss ut för att träffa våra träningspolare Klara med April.


Ingen var särskild motiverad i dag kan jag erkänna och det snappar hundarna upp fortare än kvickast..

För Asra blev det en hel del träning iallafall.

Vi körde inkallning med ställande och nu ska jag inte köra det på minst en vecka utan fokusera på ställandet separat..här finns det pillergöra allt..


Apporteringen har hon en mycket bra fart men gripandet kan bara bli bättre; ) Vill inte ha några tassar på apporten och jag vet precis hur jag ska köra vidare här! En mycket bra övning avslutade vi med!


Rutan började hon strula och ställde sig självmant och nästan innan rutan...då tog jag faktiskt och stramade upp henne och genast skärpte hon sig..hmmm..avslutade med två rutan skick som jag blev mycket nöjd med!


Efter träningen blev det prommis och bus! Galningarna Asra och April har funnit varandra : ) De leker och jagar varandra som skållade troll!


Lägger in en bild på heffaklumparna, kanske inte den bästa bilden jag har men det är svårt att fota dessa damer då de aldrig står still : )


Blir nog träning på söndag igen!


// Betty

Av Bettina - 5 februari 2009 16:28

Hej och hå!


Det har varit full rulle hela veckan! Jag har inte haft tid att sitta vid datorn mer än för att kolla av mailen.

Nu passar jag på att blogga en snabbis innan vi ska ut och träffa vår bästaste polare Tage-bus med Eva!


Har tränat en hel del både för min egen del och för Asras, min egen träning har resulterat i en grym träningsvärk...jag kan inte plocka upp saker från golvet och heller inte sätta mig ner och för att inte tala om att gå upp och ner i trappor som är rena tortyren..men vill man vara fin så får man lida pin ; )


Till Asra då så la jag upp tisdags träningen som så att vi skulle överraska henne och så använde jag mig av Klara för en del moment!

Här hade vi riktigt skoj och det märks ibland i tävlingslydnaden att man nöter SAMMA moment så nu la jag in lite nytt och några moment från brukslydnaden och vips så var Asra med på noterna.

Vi har även kört en del backa träning och här har jag märkt att det är en klar fördel att ha henne kopplad, jag har lyckats med bedriften att få henne att backa flera steg när hon står framför mig så det är positivt: )


Annars har det som vanligt blivit en hel del bus! Nu har det kommit lite nysnö så hundarna springer som skollade troll ; )


I morrn blir det mer träning och bus självklart : )


// Betty med flock!

Av Bettina - 1 februari 2009 15:58

Idag var det dags för träning igen!

Vi mötte Stina/Disa, Klara/April och även Madde/Aiko+Ponte!


Disa har vi träffat och tränat med en gång tidigare men jag kunde se en otrolig utveckling på den här korta tiden!

Här jobbade vi vidare med grunderna och Disa är en mycket tacksam hund att träna! Hon är så jädrans söt trots att hon nästan naggade av mig min näsa ; )


Medans Disa körde kom en tjej förbi med sin rottis tik som jag träffat en gång tidigare, just ask Moa! Vilken fin tik hon är!

När jag sedan skulle köra Asra så använde jag mig av Moa som störning, vi gick frittfölj runt Moa, Stina och Klara.


 Körde även apportering, fjärren, rutan, inkallning med ställande, platsliggning och backa träning.


En lyckad träning och Asra var på G!


Aiko var en annan som var på G ; ) jösses vilken turbo berner hon är!!

Medans Aiko tränade på sitt stanna kvar så la jag  Asra plats bredvid och Klara passade på att lägga April jämte Aiko...jag glömde bort tiden så Asra måste ha legat riktigt lääänge men hon låg kvar trots rejäl störning!!


Efter träningen tog vi en gemensam prommis och hundarna busade som tokar!!


Det blir mycket snack och självklart då mycket hund prat..något som irriterar mig mycket för tillfället är många här på söder som tar betalt för sina kurser....så kallade instruktörer!?!


Dessa instruktörer har mycket dålig lydnad på sina egna hundar och jag träffar hundägare som gått kurser hos dessa och fått de mest fasansfulla råd man kan tänka sig.

Blir riktigt arg när jag tänker på att dessa inkompetenta personer får fortsätta, de har sämre koll på sina egna hundar än deras elever!

Asra blev påflugen av en av dessa instruktörers hund för någon månad sedan...hon bemödade sig inte ens att hämta hunden...


Nog om detta, vi kör igen på tisdag då en ny bekanskap ska vara med!


// Betty

Presentation


Träning med 2 rottweilers

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards