Asras och Lexis aktiviteter!

Alla inlägg under maj 2009

Av Bettina - 5 maj 2009 15:00

Äntligen har Asra löpt färdigt för den här gången och troligtvis blir detta hennes sista löp. Funderar starkt på att kastrera henne om ett par månader efter skendräktigheten.

Så fort hon löpt klart ser jag att hon genast verkar piggare och gladare!!


Idag har vi kört lydnad och det gick riktigt bra!

Jag vill att hon ska vara taggad under lydnaden och ha rätt attityd men när hon ligger högt så har hon en tendens att få sämre frittfölj, vid vändningarna på stället hamnar hon snett fram..ska fila lite på positionen ett tag nu tror jag.


Läggande och fjärren funkade kanon idag likaså apporteringen.


Vårt "hat" moment inkallning med ställande fick vi till ett lyckat försök på!


Krypet börjar äntligen lossna!! Det är så skönt när man slipper stå framåt lutad och kan börja räta på sig för hunden fattar poängen!

Robin fick jag ju till ett riktigt snyggt kryp på likaså hans framförgående var i 10p klassen, det tror jag dock inte att Asras kommer bli.. ; )


Har funderat lite på hur vi ska göra med tvåan, vill ut och tävla men har rätt höga krav på utförandet..vill inte har några 0:or i protokollet och känner inte att jag vill lägga ut en förmögenhet på anmälningsavgifter..


Har dock kikat på ett par tävlingar som skulle kunna passa...vi har ju ett rasmästerskap som är lockande men gör vi bort oss där så blir det pinsamt ; )


Sen har vi ju appellen också...


I morgon blir det träning med Madde och då ska hon få kommendera oss!!


Nu, träning för egen del..trots redan existerande träningsvärk!


// Betty

Av Bettina - 1 maj 2009 19:45

Skriver en liten snabb rapport.

Asra har idag gjort sitt mentaltest på roslagens BK med godkänt resultat.

Var lite orolig med tanke på att hon är i löp och lite allmänt "flummig"...

Dessutom var det varmt idag och hon fick sitta och vänta i ett par timmar innan det var dags så när vi väl kom ut på banan märkte jag att hon var "loj"..

Ena domaren sa att när vi kom in och hälsade på publiken etc så trodde han inte att det skulle hända särskildt mycket under Asras test men det fick han äta upp ganska kvickt menade han ; )

Så fort hon presenterades för bitstocken så vaknade hon till liv och hennes bett och gripanden var optimala, hon bjöd till fortsatt kamp och hade bett som var fasta och utan omtag, lika bra på långt avstånd som på kort.

Lilla bytet sprang hon till och grep direkt samt ruskade det men släppte det innan tiden gått ut..men hon såg det som dött och började inspektera repet och hällorna till lilla bytet..


Sedan fick vi se vad hon gjorde när bytet försvann i ett rör...hon grejjade och donade, kraffsade och höll på och fixade så uthålligheten i detta moment var det inget fel på..


Däremot så blev hon förbannad på figurraden, och även trumgubben och det drog ned på det sociala samt rädslan.


Dumpe förvånade mig för så fort han flög upp och jag släppte kopplet flög Asra fram och gav han ett bett mellan benen....som testledaren beskrev det så skulle busen haft jäkligt ont om det hände på riktigt..hon var dock helt neutral efteråt och avreagerade som hon skulle så inget kvarstående här.


Skramlet for hon fram till direkt. inga konstigheter med andra ord.


Släden fick veta att han levde med råge och det drog ner lite att jag var tvungen att ställa mig framför honom innan Asra gick fram.

 Hon fick "måttlig" på skärpa vilket är önskvärt.


Skotten gjorde hon en snabb koll och sedan ingen berördhet.


Med andra ord är hon godkänd och vi fick goda vitsord om henne!


Resten av dagen vart det grillning och sol ute i norrtälje hos syrran!


En härlig och lyckad dag med andra ord : )


// Betty

Presentation


Träning med 2 rottweilers

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards