Asras och Lexis aktiviteter!

Alla inlägg den 3 januari 2012

Av Bettina - 3 januari 2012 19:27

Mellandagarna har bjudit på en hel del träning, både spår,lydnad samt massor med långa promenader, tänker dock inte gå in på detljer där utan summera lite av vårt år : )


Asra har inte haft sitt bästa år då det började med en del hälta och stelhet. Hon åkte på en veterinärvistelse med provtagningar och skrämde mig rejält under sommaren. Nu känns dock Asra som hon börjar komma tillbaka i sin fina form och är otroligt pigg och fin i kroppen. Vi får se vad vi hittarpå nu i år när hon mår så bra. Dock är jag bara tacksam så länge hon har hälsan då hon har sina D-höfter. Hon har dock hunnit med att vänstervarva med excellent som resultat, hon är fin min bökfia : )


Lexi började med att göra mh i april och man kan säga att hon har mer nyfikenhet / orädsla än rasens genomsnitt och det är inte fy skam. Hon skötte sig bra och jag fick fina lovord om hennes mentalitet.


Sedan gjorde Lexi sin lydnadsdebut i den 21/8 och lyckades där trots en nolla skrapa ihop ett förstapris samt pallplats.

En vecka efter debuten var det dags igen i visby och där slog hon till och vann hela tävlingen av 16 starter, här blev jag otroligt rörd av domarens omdöme och fina vitsord. Den tävlingen kommer jag minnas länge.

Mindre än en månad sedan debuten så gör vi vår tredje tävling och då grejjar lexi ett förstapris och pallplats, andra placering och LP1 var i hamn. Vi tävlade dock dagen efter med på Botkyrka bk och avslutade med fanan på topp 186,5 p och en pallplats : )


Sedan ägnades en hel del tid åt tvåans moment för att  den 26/11 tävla tvåan på nacka cup, lexi slog till med ett förstapris, pallplats ( två) och fick massa fina piser : )


Man kan inte säga annat än att Lexi har ställt upp när det gäller och hon är en härlig hund som jag är mycket tacksam för att dela min vardag med, ju fler hundar jag träffar desto mer tacksam är jag över mina finaste!!


När jag nu blickar framåt så är våra närmaste planer 2 starter i tvåan och mentaltest.

Kurser blir det till våren och apell spår.

Sedan blir det debut i trean och förhoppningsvis lägre spår till hösten.


Bjuder på lite bilder från nyår


 




Lexi myser med lilla Melissa
 
   
 

Asra väntar på att bli serverad ; )


 


Asra med Aylin


 



God fortsättning från oss   ;  )

Presentation


Träning med 2 rottweilers

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards